AccessTr.neT

Tam Versiyon: ACCDE modunda rapor tasarımı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
selemlar,
değerli arkadaşlar benim sorum şu. veri tabanın ACCDE dönüştürdüğümüzde herhangi bir raporu tasarımını değiştirmek mümkünmü. normal veri tabanında menü gizliyken bunu yapabılıyorum. ancak ACCDE yaptıgımda tasarıma izin vermiyor. diğer durumda kullanıcı tasarım moduna geçtiğinde tüm kodları görebliyor lisans işlemleri dahil hepsini iptal etme yetkisine sahip oluyor. bunun için bir önlem var mı ?
dağıtılacak olan bir proje yapmaya çalışıyorum bu yuzden kodları gizlemek istiyorum. ama proje içinde tasarımı kullanıcıya göre değişmesi gereken bir rapor var bu konuda öneriniz nedir. örnek bir çalışma varmı saygılar
Kaç değişik rapor varsa tümünü önceden dizayn edip vermek en iyisi değil mi?
veya ACCDE ye çevirdiğinizde elinizde son halde ACCDB olması daha mantıklı. zaten değişiklik yapacağınız zaman accdb de yapıp accde den tabloları alırsınız ve değişiklikler bittiğinde tekrar accde yaparsınız.
cvplarınız için çok teşekkür ederim. şimdi benim projem ihale takip sistemi, bu sisteme teklif mektup metinlerinde değişiklikler oluyor ihale yapan kurumlara göre. bu metinler değiştiğinde rapor dizaynıda değişiyor. programı veriğim kullanıcılar bu değişikliği kendileri yapabılsınler istiyorum. tıpkı fatura dizaynı gibi . sabit bir format yok. bu durum programı açık hale getiriyor. tasarım modında açıldıgında kullanıcı ordan lisanas modulunu veya baska modulleri silerek programı serbest kullanılır hale getirmezmi ? bu konuyla ilgil degerli fikirlerinizi bekliyorum. muhabse programı yapan arkadaşlar bu konusa nasıl bır çözüm bulmuslar. neticede onlara fatura ve isrsaliyeleri tarasım modunda aççıyorlar. teşekkürler
Muhasebe programı yapan arkadaşlar özel olarak birde dizayn modülü yaparlar ama buna rağmen onların yapmaları gereken işin şablonu bellidir. Kimisi ünvanı solda ister kimisi sağda. Kimisi borç bakiyesini yazdırmak ister kimisi bundan kaçınır. Farklılıklar olsada faturada yazılabilecekler bellidir.
Ama sizin söylediğiniz farklı. Yada bize farklı geliyor.
Peki sadece raporlama için bir çalışma yapsanız ve onu MDE/ACCDE yapmadan dağıtsanız olmazmı?
sn. senelkose
Kural hocamın örnek olarak hazırlamış olduğu bu konular işinize yararmı acaba. sistemi kendinize uyarlar iseniz form ve raporlar ile oynama yapmak zorunda kalmazsınız. Her iki linkede bakarsanız daha kullanışlı olduğunun farkına varacaksınız.
Link 1
Link 2
Sayfalar: 1 2 3