AccessTr.neT

Tam Versiyon: sertifika sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
microsoft Access 2010 da hazırladığım bir programın da içinde bulunduğu klasörün üzernide sağ klik yaparak özellikler/genel/gelişmiş i tıklayarak veriyi korumak için şifrele yi işaretleyerek tamam dedim. klasör ve Access dosyası ismi yeşil rengi aldı, daha sonra bilgisayarı formatlayınca

yeşil renkli yazılı Access dosyasının üzerinde özellikler/genel/gelişmiş/ayrıntılara bastığımda yeni bir sertifika parmak izi oluşturuyor, formattan önceki sertifika parmak izi ile aynı değil ve dosyayı açmaya çalıştığımda ise

access yolu ve dosya adını doğru girdğinizden emin olun uyarısı verior ve açmıyor klasörün içindeki başka word gibi bir belgeyi açmaya çalıştığımda ise

ford belgeyi açamıyor: kullanıcı erişim ayrıcalıklarına sahip değil diyor yardımı görüntüle bastığımda ise
Bu ileti bir dosya izinlerle kaydedilmişse görünebilir. Haklar veya ayrıcalıklar olarak da bilinen izinler, ağda kullanılabilen dosya, klasör veya herhangi bir kaynağa (yazıcılara, paylaşımlara, dosyalara, veritabanlarına, Web sitelerine vb.) uygulanabilir. Bir kullanıcı belirli kullanıcı izinleri gerektiren bir dosyayı açmayı denediğinde, kullanıcı gerekli izinlere sahip değilse bu ileti görüntülenir.
İzinler tek tek kullanıcılar, kullanıcı grupları veya belirli bir bilgisayar için ayarlanabilir. Bu ileti genellikle yöneticilerin izinleri belirli kullanıcılar ve gruplar için uyguladığı bir ağı kullanıyorsanız veya belirli bir kullanıcının bilgisayarındaki yerel kaynağına erişiyorsanız, ancak ilgili kullanıcının ayarladığı izinler nedeniyle engelleniyorsanız görünür. Ağınızda bulunan bir dosya sunucusundaki veya başka bilgisayardaki bir kaynağı açamıyorsanız, kaynağa erişim için gerekli izinlere sahip olup olmadığınızı belirlemek amacıyla kullanıcı hesabı ayarlarınızı incelemeniz gerekecektir. Gerekli izinlere sahip olup olmadığınızı bilmiyorsanız, ağ yöneticinize veya paylaşılan kaynağın bulunduğu bilgisayarın sahibine başvurun.
Genellikle, FAT veya FAT32 dosya sistemiyle biçimlendirilmiş disk sürücüleri kullanıyorsanız bu ileti görünmez. NTFS, HPFS veya izin uygulama olanağı tanıyan başka bir dosya biçimi bu iletinin zorlanmasına neden olabilir.
Bazen, kullanıcılara ağa erişim izni veren bilgisayar belirli bir kullanıcının kimliğini doğrulamak için kullanılan bilgileri kaybedebilir. Bu olduğunda, kullanılabilecek tek seçenek bilgisayarı 30 saniye kapatıp yeniden başlatmaktır (ağ kartında önbelleğe alınan bilgileri temizlemek için bilgisayarı kapatmanız gerekir). Yeniden başlatma size ağ erişimi sağlamak için kullanılan kimlik doğrulama bilgilerini sıfırlayabilir. Bu çalışmazsa, hesabınızın sıfırlanması için ağ yöneticisine başvurmanız gerekir. Ağ yöneticisi hesabınızı devre dışı bırakmış da olabilir.
Açmayı denediğiniz dosyanın Bilgi Hakları Yönetimi (IRM) tarafından kısıtlanmış olması da mümkündür. IRM bir dosyayı oluşturan kişinin içeriğin düzenlenmesini, kopyalanmasını, yazdırılmasını veya iletilmesini sınırlamasına olanak tanıyan bir diğer dosya erişimini kısıtlama biçimidir. Dosya kısıtlanmışsa ve içeriğine erişmeniz gerekiyorsa, kullanıcı kimliğinizin dosyaya erişim izni olan kullanıcıların listesine eklenmesini istemek için dosyayı oluşturan veya sahibi olan kişiye başvurmanız gerekir.
şeklinde yardım alıyorum.

bu konuda bilgisi olan hocalarımdan yardım talep ediyorum. sorunu nasıl çözebilirim saygılarımla

ayrıca Access dosyasını yada word gibi bir dosyayı başka bir ortama koplalamak istediğimde dosya erişigmi engellendi ikazı alıyorum
örneğinizi ekle me gibi bir durumunuz varmı sıkıştırarak. birde biz bakalım.
hocam kopyalamaya izin vermiyor dosya erişimi engellendi diyor
kopyalama işlemini dosyanın yeni kazanmış olduğu özniteliklerden dolayı yapmıyor.Alternatif olarak liveXP cd niz mevcut ise liveXP veya benzeri cd den çalışan sistemlerle dosyanızı flash belleğe kopyalayın.Daha sonra dosyanızı ihraç edersiniz.(Yeni bir Access dosyası oluşturarak tüm nesneleri oluşturduğunuz dosyaya aktarmak)
merebalar hocam open officeyi denedim açmadı, imaj aldım başka bilgisayarda dosya bozuk dedi ayrıca microsoft ile görüştüm esf şifreli dosyaları kurtarma programı tavsiye ettiler, bildiğiniz program varmı sayygılarımla
Öncelikle bir yazım yanlışını düzeltelim, ESF değil EFS şifrelemesi. Yani Türkçe açılımıyla "Şifreleme Dosya Sistemi" olacak. Bu işlerle uğraşan Elcomsoft firması var. Bu firma Microsoft'un tüm algoritmalarını altüst eden yazılımlar hazırlar. Mesela Windows 7'nin Admin şifresini kıran bir yazılımlarını kullanıyorum, çok başarılı. Yine bu firmanın Advanced EFS Data Recovery isimli programı bu işi yapıyormuş. Ben yazılımı denemedim ama kesin doğrudur. Şu linkte Türkçe açıklama ve demo linki var. Crack veya full sürüm veremiyoruz maalesef, Site Kurallarımıza aykırı. Ama yazılım iş görüyorsa gerisi size kalmış. Bir çaresini bulursunuz, yazılımı satın alırsınız en azından. Çok pahalı olduğunu sanmam.

Elcomsoft demosu ve açıklamaların olduğu link

Bu arada ek olarak şu linkte de başka bir yol anlatılmış:

Ulaşılamayan dosyalara ulaşma yolu

Son olarak başka bir yöntem ve EFS sertifikasını yedekleme yöntemi anlatılan bir diğer link:

EFS sertifikası yedekleme ve dosyaları geri alma

Bir şekilde dosyalarınızı yükleyebilirseniz. Bunun için Coşkun arkadaşımın dediği gibi live cd tarzı bir yolla makineyi açıp dosyayı başka bir kaynağa aktarmalısınız. Ben bu işi live cd ile açılmış makinede portable hale getirdiğim veri kurtarma programı FinalData'yı flashımdan çalıştırıp yapıyorum. Şiddetle öneririm.

Kolay gelsin, aşamaları paylaşırsanız destek devam eder.