AccessTr.neT

Tam Versiyon: Güncelleme yaparken uyarsın cevaba göre kaydetsin
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhabalar
Form aracılığıyla tabomdaki verileri ekrana getirip günceleme yaparak kaydetmek istiyorum ancak şöyle bir şey olmasının daha güvenli olacağını düşünüyorum.Formda herhanhi bir değişiklik yapılıp kaydet butonuna basıldığında ekrana uyarı gelse ve kaydı güncellemek üzeresiniz devam etmek istiyormusunuz diye sorsa cevap evetse kaydetse hayırsa kayıt etmese bunu nasıl yaparım.Yardımlarınız için teşekkürler saygılar.
Örnek dosyanızı eklememişsiniz bundan dolayı benim hazırladığım örnekteki mantığı kendi örneğinize uygulamanız lazım.

Ayrıca konu olarak Formun DİRTY özelliği nedir? incelerseniz iyi olur.

Kayitlarda_Degisiklik_Varmi.rar
Site Kuralları gereği örneğinizi eklemelisiniz... Accesste her şey mümkündür.
Dosyanın boyutu büyük diye eklememiştim ekliyorum .Benim istediğim formda herhangi bir kayıt değiştirleceğinde eminmisiniz diye sorsun cevap evetse kaydetsin,çıkış ta yine yaptığınız değişiklikleri kaydetsinmi diye sorsun. hayırsa kaydetmeden çıksın.ikinciside güncelleme yapıldığında tarih kısmıda güncellenmeli güncellenmemişse uyarsın.İlginize Tşekkürler.

SAHA BİLGİ VERİ TABANI.zip
Sorunuz muğlak kalmış.

(05/04/2012, 11:17)ahmet029 yazdı: [ -> ]Benim istediğim formda herhangi bir kayıt değiştirleceğinde eminmisiniz diye sorsun

Formda zaten bir kayıt olur. Demek istediğiniz formdaki metin kutularında kayıtlar değiştikçe sorması mı? Eğer bu şekilde olacak olursa ciddi kullanışlılık sorunu olacaktır.

(05/04/2012, 11:17)ahmet029 yazdı: [ -> ]cevap evetse kaydetsin,çıkış ta yine yaptığınız değişiklikleri kaydetsinmi diye sorsun

Cevap evetse kaydedecekse çıkışta bir daha sorması gereksiz + yanlış olur. Çünkü kayıt zaten kaydedilmiş olacağından önceki kayıda dönmek için bir sürü gereksiz kod kullanmak gerekecektir. Bundan dolayı kayıt değişiklik kontrolü sadece çıkış aşamasında olmalıdır.

Benim yaptığım örneği inceledinizmi bilemiyorum ancak yukarıdaki sorularınızın cevabı örnekte vardı.

Kaydetme işlemi için güncel tarih ise şöyle olur:


me.Güncelleme_Tarihi=date
Merhaba Alptekin hocam
Benim tabloma kayıtlar tolpu girlecek ve zaman içerisende değişiklik oldukça kayıtla ekrana çağrılıp güncellenecek.Buraya kadar sorun yok.Benim istediğim mevcut bir kayıt üzerinde değişiklik yapıldığında veya yeni bir veri girldiğinde kaydetmeden onay alınsın.bunuda kaydet butonuna olay yordamıyla yapsın.ıkıncısı ise kaydet butonunu kullanmadan çıkmak istendiğini düşünerek çıkışta yine sorsun dağişklikleri kaydetmek istiyormusnuz diye.Hepsi bu umarım derdimi anlatabilmişimdir.Tarıh konusu ise soruların cevabı evetse son güncelleme tarihi tabloya işlensin.Sizn örneği inceledim aslında benim istediğime benzer ancak ben sadece çıkışta değil değişiklik yapılıp kaydet denildiğindede sorsun ve onay alsın istiyorum.İlginize.Teşekkürler.
Sayfalar: 1 2 3