AccessTr.neT

Tam Versiyon: Satirdaki alanlardan tek bir max deger alma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese Merhaba,

Dun bir sorum olmustu ve gercekten cok kisa bir sure icinde cozum alabildim. Oncelikle bunun icin tesekkur etmek isterim. Soruma gelecek olursam. Bir tablo icinde yer alan satirlara bakarak sadece tek bir max. degeri almak istiyorum ve bunu da yeni query de bir alana koyacak. Detayli olarak anlatirsam: Ekte de gonderdigim gibi, Bir kullaniciniz var, bunun icin Risk 1 Risk 2 ve Risk 3 gibi ayri 3 alaniniz var ve hepsinde belirli degerler var (1 den 4 e kadar) .Query ya da herhangi bir yontem yardimiyla o kullanicinin yanina Risk 1 Risk 2 ve Risk 3 un Max degerini koymasini istiyorum. Bir de sematik olarak anlatayim

Asset_name Asset_Owner Risk 1 Risk 2 Risk 3
Access Mike T 2 2 1

tablosunu alacak ve bana

Asset_name Asset_Owner Max Risk
Access Mike T 2

yapacak Img-grin Umarim aciklayici olmustur. Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkurler.

test_sled.rar
İncelermisiniz...

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...
Merhaba POWER, Oncelikle cozum icin cok tesekkur ederim. Istedigim tam olarak buydu. Burada sadece tek bir sorum olacak. Bu query de 3 row degil de 10 row olsaydi ve bunlarin arasinda bir karsilastirma yapsaydik yine function yazmak zorunda mi kalacaktik? Baska bir yol da var mi onu merak ediyorum?

Ilginize cok tesekkur ediyorum
Çözüm için çok yol var...

Daha fazla sutun varsa buda bir çözüm yolu...
Evet gonderdiginizi anladim. Oncelikle kusura bakmayin sanirim ben tam olarak anlatamadim size. Ama ekte gonderdigim tam olarak anlasilabilir. Risk A Risk B ve Risk C icin her satirda maximumlari almak istiyorum. Bir oncek yontemle deneyince yapamadim. Sanirim bir siniflama yapmak gerekiyor.

test_sledN.rar
Evet ne yapmak istediğiniz anlaşılmıyor...Biraz daha detaylı anlatınız...
Sayfalar: 1 2