AccessTr.neT

Tam Versiyon: Özel Yapılmış Şerit Sekmelerini Vba İle Gizleyebilir Miyim?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba,
Direkt örneğim üzerinden anlatıyorum. Örneğimdeki Access 2007 uygulamasını açtığınızda, benim sonradan oluşturduğum 2 adet sekme göreceksiniz. Bunu asıl projemden direkt kopyaladım. Yani Formlar ve Raporlar sekmesinde, "ÖRNEK RAPOR" dışındaki diğer butonlar çalışmaz. Sorum şöyle:

1) Uygulamayı açın.
2) Şeritte Formlar ve Raporlar sekmesine geçin ve ÖRNEK RAPOR'a tıklayın.
3) Açılan formda Rapor butonuna tıklayın.

Rapor açıldığında göreceğiniz gibi şeritte Baskı Önizleme sekmesi aktif olmuyor, Formlar ve Raporlar sekmesinde kalıyor. Bu da, baskı önizlemeyi kapat butonuna tıklıyorum diye Uygulamayı kapat butonuna tıklayarak veritabanını kapatmaya sebep oluyor yanlışlıkla.

Access'i hiç özelleştirmeden bir rapor çalıştırdığımızda, önizleme modundayken bütün şerit sekmeleri gizlenir ve sadece baskı önizleme görünür bildiğiniz gibi (Örneğimi shift ile açarak, gezinti bölmesinden FrmOrnekRapor'u açıp raporu çalıştırarakta görebilirsiniz bunu).

İşte ben de bunu yapmak istiyorum. Rapor önizleme modundayken, şeritte oluşturduğum Araçlar ile Formlar ve Raporlar sekmeleri gizlensin ve sadece baskı önizleme sekmesi görüntülensin. Olmazsa, Rapor çalıştığında sekme değişerek Baskı Önizleme sekmesi aktif hale gelsin istiyorum.

Bunu yapabilmek mümkün mü?

Saygılarımla...



NOT: Yine de olmazsa Uygulamayı Kapat butonunu farklı bir sekmeye alacağım. Ama yukarıda sorduğum şekilde olursa, olması gerektiği gibi olmuş olacak.
Eğer Access 2007 sonrası Ribbon ile çalışacaksanız bu eski yöntemleri kullanmamanızı tavsiye ederim. Ribbon kullanacaksanız 2010 sürümünde uygulamanızı geliştirmeniz daha iyi olacaktır. Ribbon için Vba kodlama kaçınılmaz diyebiliriz. Farklı Ribbon tanımlamaları yaparak bunları Vba dan forma göre farklı farklı tetikleyebilirsiniz.
(10/03/2012, 22:48)alpeki99 yazdı: [ -> ]Eğer Access 2007 sonrası Ribbon ile çalışacaksanız bu eski yöntemleri kullanmamanızı tavsiye ederim. Ribbon kullanacaksanız 2010 sürümünde uygulamanızı geliştirmeniz daha iyi olacaktır. Ribbon için Vba kodlama kaçınılmaz diyebiliriz. Farklı Ribbon tanımlamaları yaparak bunları Vba dan forma göre farklı farklı tetikleyebilirsiniz.

Yanlış anlamadıysam yapmak istediğim şey 2007 sürümünde yapılamıyor. Ve yine yanlış anlamadıysam 2010 sürümünde, şeridin Vba üzerinden kontrol edilmesi yönünde geliştirmeler yapılmış. Son olarak yanlış anlamadıysam yapmak istediğim şey -en azından- 2007 sürümünde yapılamıyor.

Uygulamamda farklı ribbon tanımlamaları yapmaya ve bunları formlara göre farklı tetiklemeye ihtiyaç duymadım. örneğimde de görülen mevcut hali yeterli şimdilik. Şu an için ihtiyaç duyduğum tek şey, ilk mesajımda da dediğim gibi rapor önizlemesi açıldığında baskı önizleme şeridinin aktif hale gelmesiydi.

Teşekkür ederim Sayın alpeki99...
Problem yok gibi görünüyor. Bende çalışan hali resimde olduğu gibi.


[Resim: 13314132631.jpg]
Kısacası demek istediğim şey Vba kodlarını kullanmadan makrolar ile çok fazla şey yapamazsınız.

2010 Ribbon için çok daha uygun olacaktır ama 2007 ile geliştirmekte bir sıkıntı yok elbette.
Sayın BlackEagle,
Eklediğiniz ekran görüntüsünden anladığım kadarıyla uygulamayı Access 2010'da ve shift ile açmışsınız.

Bende Access 2007 mevcut. Uygulamayı normal açtığımda şöyle görünüyor:

[Resim: 13314742081.jpg]

Shift ile açtığımda ise şöyle görünüyor:

[Resim: 13314742082.jpg]

Sayın alpeki99,
mesajlarınızdan, oluşturduğum özel şerit sekmelerinin vb ile nasıl gizleneceği veya istenilen sekmenin nasıl aktif edileceğini bildiğiniz gibi bir anlam çıkarıyorum. Durumu yanlış anlamıyorsam, kodları yazabilmeniz mümkün mü?
Sayfalar: 1 2