AccessTr.neT

Tam Versiyon: Mükellef Kayıt Sgk Ve Gib İşlemleri Programı Drmkayıt V1
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Öncelikle program çok karışık gelmesin diye nasıl kullanılacağı konusunda resimli anlatım yapmak istedim.

1-
[Resim: 60541628.jpg]

İlk önce "Diğer Formlar" menüsünden müşavir ve mail bilgilerinizi girmeniz gerekmekte. Bu bilgiler programınızı performanslı kullanmanız için çok gereklidir. Mail programı için smtp ayarları form açılışında uyarı olarak gelmektedir. Müşavir formunu tam ve eksiksiz doldurunuz ki excele aktarım yapılacağı zaman eksik veriler aktarılmasın. Bu ayarları yaptıktan sonra programı yeniden başlatın ki My.Setting e kayıtlar girilmiş olsun.


2-
[Resim: 16000416.jpg]

Mükellef bilgilerinizi tam ve eksiksiz girin. Zira bu bilgiler diğer formlar için gerekli olacaktır. Daha önce girdiğiniz mail ayarları ile "Mail Gönder" tabından mail gönderebilirsiniz, dosya ekliyebilirsiniz. Girdiğiniz müşavir bilgileride "Muhasebeci Bilgileri" tabına gelecektir.

3-
[Resim: 94749072.jpg]


Girdiğiniz veriler doğrultusunda projenin "Bin" dosyası içindeki "drmkayıt v2.xls" dosyası içindeki "aktar" butonuna basarak Access e girilen verileri excele alabilir ve diğer sekmelerdeki formları kullanabilirsiniz. Ana form üzerindeki raporlarıda kullanarak seçtiğiniz firmanın formlarını hazırlıyabilirsiniz.

Not: "drmkayıt v2.xls" dosya ismini değiştirmeyiniz yoksa çalışmayacaktır. Vba penceresine şifre koydum illaki istiyen olursa kesinlikle verebilirim. En hazzetmediğim şey yapılan çalışmayı şifrelemek. Madem yardım yapacan ne şifreliyorsun. benim amacım yanlışlıkla çalışmanın bozulmaması amacı iledir. Dediğim gibi istiyen olursa şifreyide veririm.

4-
[Resim: 77850173.jpg]

"Sgk Gib Girişi" menüsünden ebildirge, interbet vergi dairesi,ebeyanname sitelerine kolayca giriş yapabilirsiniz. Ebildirge sitesine, yukarıdaki comboboxdan firmaları değiştirdiğinizde anında değiştirerek firmalar arası geçiş yapmaktadır. Ebeyanname ve internet vergi dairesine girişleri otomatik yapmadım. Çünkü bu sitelerde yapılacak hata girişinizi 15 dakika kitlemektedir bildiğiniz üzere. O yüzden kişinin tıklamasının doğru olacağını düşündüm.


Geri kalanları anlatma ihtiyacı duymuyorum.

Not: Programı tam olarak bitirmedim. Yayınlamaktaki amacım hem eksiklerini göreyim hemde diğer kullanıcılardan gelen istekler doğrultusunda yeni fikirler oluşsun dedim. Programın .exe halini yayınlıyacağıma kodlu halini yayınlamak daha mantıklı geldi.

İstiyen istediği yerde paylaşsın, istediği yerini değiştirsin, teşekkür etmesine bile gerek yok. Hakkım helaldir.

Adını yazmadığım ve kodlar konusunda yardımcı olan herkese teşekkürlerimi borç bilirim...

Hayrını görün

Ek Dosyalar
 drmkayıt v1.rar(631.16 KB)
eline saglık güzel olmuş...
vb2010 olmadığını varsayarak exe halinide ekledim
Programı kendi ekran çözünürlüğünüze göre yaptığınızdan bende formun alt tarafları gözükmüyor. ScrollBar olması lazım ya da daha iyi bir tasarım ile ekrana sığdırmaya çalışsanız iyi olurdu.

Programın şu anki halinde dahi çok ciddi zaman harcanılmış tebrikler.
Yorumlar geldikçe not alıp düzenlemeye çalışacağım. Teşekkürler. Amacımda eksiklikleri görmek
incelemedim ama yinede paylaşım için teşekkürler.
Sayfalar: 1 2