AccessTr.neT

Tam Versiyon: Lisans anahtarı kopya koruma için yeterli mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Uzun bir süredir sitelerde arama yapıyorum.Bulabildiğim kadarıyla (sitemizde de bir çok örneği bulunan )genel olarak,harddiskten,anakarttan,cpu vb çeşitli matematiksel işlemlerle sayı üretilip daha sonra bu sayıya göre lisans hazırlanıp,bu lisans numarası son kullanıcıya verilip program aktif hale getiriliyor.Programı usb flash diske yüklemek ve lisansı burada üretmek yada serialı usb flash diskten almak ta diğer yöntemlerden.Şu an için arama yaptığım sitelerde bulabildiğim güvenli yöntemler bunlar.Ancak yine de bu lisanslar bir şekilde kırılabiliyor.Bu lisans kodunun kırılmasını engelleyen çok sayıda güvenlik programları da mevcut.Ücretli olarak satışları yapılıyor.
Sormak istediğim şu;Dağıtımını yaptığımız programın ,kopya koruma yöntemi için hangi yol en güvenlidir? Değerli hocalarımız,kendi programları için hangi yöntemleri tercih ediyorlar?
En Çok Kullanılan Yöntemlerden Bir Tanesi Çalımanız Tamamlandığında Çalışmanızı MDE formatına Çevirmenizdir,Daha Sonra vb Kodlarını Şifreleyebilir ve Uyfulamanın Shift Tuşu İle Açılmasını Engelleyebilirsiniz.
mde formatına çevrilmesi,vb kodlarının parola ile korunması ve uygulamanın shift tuşu ile açılmasının engellenmesi ;vb modüllerin korunmasına yönelik olsa da okuduklarım kadarıyla onlar da yardımcı programlar ile etkisiz hale getirilebiliyor.Ama aslında soruda bahsettiğim,bir bilgisayarda çalışmak üzere lisans verilmiş programın lisansının kırılabilmesinin önüne geçebilir miyiz?
Bunca zamandır Access ile yapılmış ve kırılması için istekte bulunulmuş sadece bir program gördüm. Siz programınızı yapın sonrasında MDE, ACCDE formatına çevirin bu genelde yeterli olacaktır. Ancak programınız gerçekten eşsiz özelliklere sahiptir ya da iyi pazarı olacaktır o zaman kodları koruyacak programlardan bir tanesini kullanarak MDE, ACCDE formatına çevirirsiniz.
mde,accde formatına çevirdiğimizde kodları korumasının yanında,aktivasyon lisansının kırılıp ,lisanssız olarak başka bir bilgisayarda da çalışmasını engelleyebiliyor muyuz?
Alıntı:Bu lisans kodunun kırılmasını engelleyen çok sayıda güvenlik programları da mevcut.Ücretli olarak satışları yapılıyor.
Kırılamayacak program yoktur. Lisans kodu kırılmasının engeli olsa idi ilk önce Microsoft uygulardı.
Sayfalar: 1 2