AccessTr.neT

Tam Versiyon: Access tablosundaki sütunları seçerek excele aktarmak sorgu görüntüleme hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Öncelikle daha önce buna benzer bir soru sormuş ve cevabını kısa sürede almıştı. Fakat çalışmamda bir değişiklik yaptığımdan çözümü kendiliğimden oluşturamadığımdan sorumu farklı olarak soruyorum. İlgileneceklere şimdiden teşekkürler.


Access veritabanı yeri: visual basic 2010 projemin \bin\Debug klasörü içi

Access veritabanı adı: "tablolar"

Access tablo adı: "data"

Sorum şudur:

[Resim: sorum1.jpg]



1-) ListBox1 de veritabanımdaki tablo alanları (başlıklar) listelenecek. Bu alanlardan "adisoyadi" alanını seçme zorunluluğu olacak ve diğerlerinden de en az 1 tanesi seçilmesi zorunluluğu olacak. Hepsi seçilebildiği gibi 2,3,6,7 adedide seçilebilecek, ctrl tuşuna basılı tutarak seçilecek. CheckBox1 yani "Boş alanlar aktarılsın" işaretlendiğinde "adisoyadi" alanın haricinde seçilen alandaki boş satırlı olan verilerde aktarılacak. CheckBox2 yani "Boş alanlar aktarılmasın" işaretlendiğinde "adisoyadi" alanın haricinde seçilen alandaki boş satırlı olan veriler aktarılmayacakacak.

örnek: "adisoyadi" alanını ve "isiterk" alanlarını seçtiğimi varsayalım. "CheckBox1"i işaretlediğimde hem "adisoyadı" hemde boş olsa dahi "isiterk" alanlarını excele aktaracak. Fakat "CheckBox2"yi işaretlediğimde hem "isiterk" alanlarında veri var olanları ve onları "adisoyadi" alanındaki ismi excele aktaracak.


2-) Button1 yani "Seçili Alanlardan Excel Rapor Oluştur" butonuna bastığımda seçmiş olduğum alanları visual basic 2010 projemin klasörüne oluşturarak Excel uygulamasını ekrana getirecek.

3 ve 4-) Button2 "Liste" Access Sorgusunu Ekrana Getir" veya Button3 ""Matbu" Access Sorgusunu Ekrana Getir" bastığımda, ki bu sorgular ve butonlar çoğalabilir. Access veritabanımdaki seçtiğim sorguyu ekranda gösterecek

Teşekkürler.