AccessTr.neT

Tam Versiyon: aynı form üzerinden farklı tablolara veri ekleme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
merhaba,
Ürün imalat ve stok takibi yapmayı amaçladığım programda, ürün stok girişini günlük üretime bağlı olarak elle girdiğim bir tablo oluşturdum. Benzer bir tabloyu Ürün Stok Çıkan tablosu oluşturarak mevcut ürün stoğunu kontrol edebileceğim bir tablo oluşturmaya çalışıyorum.
Yapmak istediğim şey şu: Sipariş Kaydı Formu hazırlayarak, bu form üzerinden yaptığım girişlerin (Görsel No:2) hem bayilere detay gönderebilecek şekilde bir sipariş ayrıntıları tablosu şeklinde veri tablosuna(görsel no:4), hem de aynı ürün modelini oluşturan 2 ayrı cinsi kodunu aynı alanda girişini otomatik olarak sağlayacak ürün stok çıkan tablosuna veri sağlamak (görsel no:3)
Tablolar arasında görsel no:1deki gibi ilişki kurmaya çalıştım, girilen verileri otomatik olarak yapmak için ayrıntı no üzerinden sipariş ayrıntıları ve ürün stok çıkan tablosu arasında kurulacak bir çok ilişkisi ile kontrol edebilir miyim? Veya ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim..
Acaba konuyu eksik veya karışık mı anlattım? Dikkat etmediğim yanlış bir ifade mi kullandım? neyse herkese teşekkürler... sanırım başımın çaresine bakmam gerekiyor...
sayın omerokan sorduğunuz zor değil ancak o kadar karışık bir iştir buki hemen anlatıp veya tarif edilecek bir iş değildir,kimse kalkıp tek tek uğraşamaz,tek tek inceleyemez bunada kimsenin zamanı olduğunu sanmıyorum,ama şu olabilir tek bir yeri sorarsın o sıkıntıyı hallederiz,ama size tavsiyem formumuzda çok sayıda stok ve takip program ve örnekleri var bunları incemeniz ve kendinize göre düzenlemeniz ,eğer bu şekilde ederseniz sizinde öğrenmeniz daha kolay olur ama takıldığınız yeri yine buraya soru olarak sorabilirsiniz ..kolay gelsin
Sayın omerokan sorularınızı topluca değilde tek tek soracak olursanız daha iyi olacaktır. Ayrıca örneklendirerek anlatırsanız çok daha iyi anlayabiliriz sizin iş akışınızı. xx bayi yy ürünü sipariş verirken zz ve tt ürünlerini ekleyebilmek istiyorum vb. şekilde detaylıca anlatınız.
tamam, ilginiz için teşekkür ederim..