AccessTr.neT

Tam Versiyon: ADO iki tabloda işlem yapmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar; EK teki örnekte kişisel bilgileri öğrenciler tablosundan alacak, görüşme bilgilerini dolduracağız ve tüm bilgileri rehberlikgorusme tablosuna kaydedecek. Böyle birşey mümkünmüdür. Eğer olabilecekse yardımızı bekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Bunu yapmak için neden ADO istiyorsunuz. Sizin için daha kolay olabileceğini düşündüğüm alt form uygulaması ile yapsanız olmaz mı? ADO ile de yapılabilir.

Anladığım kadarıyla ADO meselesi ile ilgili bilginiz var. Kayıt etme kısmına iki tane kayıt seti ile iki tabloyuda (yani gorusme ve ogrenci ) açacaksınız. Ve her tabloya formunuzdaki ilgili alanlarınızı eşitleyerek Update edeceksiniz.

RSOGR.field("OGRALAN1")=formdegeri
rsgorusme.field("GORUSMEALAN!") = formdegeri
gibi....
Sayın Kural; Altform ile yaptım. Ama ADO kullanım olarak daha hoş geldi. O nedenle ADO da yapmak istedim. Araştırdım ama örneklerde iki tablo ile örnekler bulamadım. Eğer bu istediğim olabiliyorsa yardım edebilirseniz sevinirim.
ADO ve iki tablo ile ilgili sadece benim tarafımdan daha önce defalarca örnek eklenildi. Örnek bir tanesi :

Access ile ingilizce gramer ve kelime ezber programı
Hocam; belirttiğiniz örneği inceledim ama anlamadım. Başka önereceğiniz örnek var mı acaba.
Oradaki yapıyı çözmeniz kaçınılmaz. Biz örneğinizde istediğiniz şeyi yaparız ancak öğrenmek isterseniz mantık aslında basit :

1) Kaynak tablodaki tüm kayıtlar birinci kayıttan sonuncu kayıta kadar sırayla okunacak. Bunu döngüyle yapmanız gerekmektedir.

2) Döngü sırasında hataları önlemek ve başlayıp bittiği noktayı görmek için kontrol yapmamız gerekecek. BOF ve EOF ile yapacaksınız.

3) Eğer hiçbir kıyaslama / kriter / ölçüt / şart (hepsi aynı anlamda) yoksa diğer tabloya kaydedeceksiniz. Bu işlemide Sql kodu ile ve Docmd.RunSQL komutu ile yapacaksınız.

Diğer örneklerde de aynı şeyler geçerli olacaktır. Burada işi en çok zorlaştıran aşama bir tablodan diğerine aktarırken "Şary/Kıyaslama" noktasında ortaya çıkar.
Sayfalar: 1 2 3