AccessTr.neT

Tam Versiyon: ASP Bölümü Açılması Hakkında Talep ve Fikir
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba değerli accesstr yönetimi ve bir o kadar değerli üyeler,

Sizlere bir fikrimi aktarmak istiyorum. Epeyce uzun bir süre Access ile uğraştım. Birkaç program tasarladım kendi işimi görecek kadar. Fakat ilerleyen aşamalarda yaptığım programı taşınabilir, her yerden erişilebilir kılmak istedim. Ama Access den kopamadım. uzun uğraşlar sonucu, asp ye merak sardım. Şu anda ASP tabanlı bir üretim takip sistemi (manifacturing monitoring) geliştiriyorum. Web tabanlı olarak çalışıyor, patronumuz istediği yerden siparişi sisteme kaydedebiliyor, duyuru ekleyebiliyor (duyuru üretim listesinin üzerinde kayan yazı şeklinde çıkıyor ekleyen ismi ile birlikte), eklenen sipariş fabrikadaki ilgili birimlere aktarılıyor. Örneğin; ilk olarak ürün grafik ekranına düşüyor, grafik onaylayınca matbaaya gidiyor, baskısı tamamlandıktan sonra kutulamaya geçiyor, sonra sevk ve teslim ekranına sırasıyla gidiyor bir önceki onay verdikten sonra. Tabiiki (kendi düşüncem) bu muhteşem sistemin altında da Access yatıyor. ASP için Access olmazsa olmaz bir olgu. Bu yüzden Asp olarak bir alt forum açılmalı diye düşünüyorum. Ki iyi kötü bildiğimiz birkaç birşey varsa nacizane paylaşalım, diğer değerli arkadaşlarımız istifade etsin bildiklerimizden. Başkaları paylaşsın biz öğrenelim aynı zamanda.

Okuduğunuz için teşekkürler.
İşlerinizde kolaylıklar dilerim.

İbrahim Niyazi ÖZCAN
RD Graphic Design & Printing
Evet Access i internette kullanabilmenin yolu asp den geçiyor. Ama Access programlama ile asp programlama çok farklı kavramlar. Asp nin veri tabanı olarak mdb, sadece tablo ve ilişkilerden ibaret. Sitenin amacı Access programlama geliştirme olduğuna göre şahsi fikrim asp bölümünü siteye hiç bulaştırmamak. (Asp bölümü olursa bilinçli bilinçsiz warez uygulamarda eklenecektir diye düşünüyorum.)
Ayrıca accessi internette veritabanı olarak kullanmak çok da sağlıklı bir yöntem değildir. Çünkü veritabanı kayıtları artıkça hatalar ve şişmeler başlayacaktır. Bu nedenle Ms-SQl veritabanı yapısı daha güvenli ve daha verimlidir ki daha fazla tercih edilir. Biz burada accessi sadece tablo ve ilişkiler olarak değil formlar sorgular ve yordamlarla başlıbaşına bir uygulama olarak kullanmak adına birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Tabii teklifinizle ilgili olarak son söz yönetimin genel kararıdır.
Asp açılması süper olur..Bu konuya da eğilmek çok iyi olur.
Talebiniz yönetimce görüşülerek değerlendirilecektir. İlginiz için teşekkürler.