AccessTr.neT

Tam Versiyon: Listeler, checkbox
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Bir gün kendi yaptığım bir programı paylaşmak dileği ile aşağıdaki konularda yardımınızı rica ediyorum.

Bir satış takip programı üzerinde çalışıyorum ve bazı alanalrda takıldım:
1- Elimde 3 adet veri var. Bunlar Ürün Gamı, Ürün Modeli ve Ürün Ailesi.
Yapmak istediğim şey Ürün Gamını seçtiğimde o gama ait ürün modellerinin gelmesi ve modeli seçtiğimde de ait olduğu Ürün ailesi bilgisinin otomatik olarak gelmesi.
2- Bir ziyaret tablosunda durum kısmına
*Ziyaret edildi
*Teklif verilecek
*Teklif verildi
*İptal
*Kayıp
*Revize edildi
*Proje
*Satış
*Tekrar görüşme seçeneklerinin check box şeklinde eklenmesi ve
Ziyaret edildi seçeneği tıklandığında - ziyaret tarihi kısmının açılması
İptal seçeneği tıklandığında - iptal tarihi kısmının açılması
Kayıp seçeneği tıklandığında - rakip ve neden kısımlarının açılması
Proje seçeneği tıklandığında - 1. maddedeki tablolara uygun olarak ürünmodeli gamı ve ailesinin aynı şekilde açılması ve seçilebilmesi; ve makine adeti kısmının açılması
Tekrar görüşme seçeneği tıklandığında - tekrar görüşme tarihi kısmının açılması

Kısaca iki problemim var. Birincisi birbiri ile ilişkilendirerek bir veriyi seçtiğimde diğerlerini liste halinde görerek o şekilde seçebilmek
İkincisi de ayrı bir tabloda, bir seçeneği işaretlediğimde o seçeneğe ait istenen bazı ek bilgi kısımlarının açılması.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Ek olarak belirteyim kod kullanamıyorumImg-cray
Arkadaşların yardımcı olabilmesi için öncelikle örnek dosyanızı eklemeniz gerekemektedir.
Tekrar merhaba;
Ek olarak bir Excel tablosu hazırladım.
Teşekkür ederim.

Ek olarak kod yazamadığımı tekrar belirtmek isterim. Bu nedenle ilgili linkler bana pek yardımcı olmuyor.
Sayın sally bu şekilde size yardımcı olmamız mümkün değil ne yazı ki. Bizim amacımız sizin Access'i öğrenip kendi programınızı kendiniz yapmanız. Dosyanızı Access olarak dahi hazırlamamışsınız sadece Excel'de tarif etmişsiniz. Siz birşeyler yapmadıkça bizimde yapmamız ne yazık ki mümkün değil.
Access Excel mantığı ile çalışan bir veri tabanı programıdır diye biliyorum. Access e bu verileri aktarmayı bilsem kesinlikle aktarırdım emin olun. Bu şekli ile yardımcı olamıyorsanız belki de ben yanlış yerdeyimdir. Benim ricam excelde yer alan bu verilerle accesste neyi nasıl yapabileceğimi göstermenizdi. Sadece yazılı olarak açıklama yani. Bu yaptığım listeyi hiçbirşey olarak adlediyorsanız dediğim gibi demek ki yanlış yerdeyim.
Ben yöneticilerden kimseyi fazla meşgul etmemek adına konuyu kapatmalarını rica edeceğim. Kursa gitmek en güzeli zannederim.
İyi çalışmalar.
Sayın sally bu sitemkar tavrınıza çok hak veremiyorum ne yazık ki. Kendinizi bizim yerimize koyun ve düşünün siteye her soru soran kişi için baştan sıfırdan uygulamayı biz yapacak olsak kimseye cevap yetiştirmemiz mümkün olmazdı. Bizim sizden isteğimiz hiç olmazsa Access dosyanızı eklemeniz. Eğer bu kadar dahi bilginiz yok ise Access Dersler ve Access Video Dersler kategorisinde çok değerli bilgiler mevcut. Bu bilgiler ile temel gereklilikleri edinebilir ve devamında da örneğinizin temelini hazırlayabilirsiniz.

Siztemize her ne kadar artık eskisi kadar uğramasada sıfırdan başlayıp çalıştığı belediye için bizim yardımımızla program yapan arkadaşlar mevcut.

Eğer kursa gitmek istiyorsanız elbette buyrun gidin. Sonuçta GSMH için bir döngü lazım ancak burası tam bir bilgi ve destek cenneti bunuda göz ardı etmeyin lütfen.
Sayfalar: 1 2