AccessTr.neT

Tam Versiyon: Bir forumdaki [GENEL TOPLAM] değerini başka forma taşıma.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba değerli Arkadaşlar ;
Bu aralar çok soru soruyorum ama üzerinde 4-5 aydır belediyemiz için yapmaya çalıştığım programın son aşamalasına gelmiş bulunmaktayım. Birkaç küçük eksik dışında birşey kalmadı sayılır. Bu seferki sorunum şu;
"2011_kontor_e_frm " adındaki forum içinde bulunan [GENEL TOPLAM] değerini "giriş_frm" adındaki formun alt bilgisine taşımak istiyorum.

Bunu yapmak istememin sebebi. "2011_kontor_e_frm" formunda ilgili tahsildarın yaptığı tahsildarlar ve bunların toplamı bulunmaktadır. ben buradaki toplamı "giriş_frm" olan programımın ana sayfasında görünmesini istiyorum. Yani anasayfadan bakınca kim ne kadar tahsilat yapmış görmek istiyroum.
Herkese iyi çalışmalar ve başarılar diliyorum.
basit bi listbox oluştur toplam rakamları olsun yeterli bence. form içine form koyma eğer üzerinde işlem yapmayacaksan listbox yeterlidir. birde günlük toplam mı alınacak yoksa bugüne kadarki tüm toplamlarmı.
Merhaba yandemir hocam;
Hocam örneği incelediyseniz forumlar içinde "2011_kontor_e_frm" formunu açtığınızda iki tane kutucuk var. Ben makbuz aralığını buradan belirleyeceğim. Yani günlük yada tarihe göre falan değil. "başlangıç makbuz no" ile "bitiş makbuz no". ben buraya hangi değerleri yazdıysam ona göre toplam değer değişiyor. ben buradaki toplam değeri giriş foruma taşımak isiyorum hocam.
"giriş_frm" adlı formda ilgili toplamı görebilmeniz için "2011_kontor_e_frm" adlı formun açık ve Makbuz nolarının girilmiş olması lazım.

"2011_kontor_e_frm" adlı formu açıp, makbuz no'larını girdiğinizde toplaım zaten görüyor olacaksınız, "giriş_frm" adlı formu tekrar açmaya ne gerek var. Birde "2011_kontor_m_frm" adlı form var, sanırım ondaki toplamı da görmek istiyorsunuz, aynı şeyler o form içinde gerekli olacak.
Burada bir çelişki var.
Değerli hocam yapmak istediğim şuydu kısaca.
tahsilat toplamlarını görmek için İki tahsilat için iki tane forum var.(2011_kontor_m_frm - 2011_kontor_e_frm) Ben bu forum üzerindeki toplamları ana forum olan giriş_frm üzerine çekmek istiyorum sebebi ise ana sayfada kim ne kadar tahsilat yapmış görmek istiyorum. ve 1700,00 tl büyük olduğunda da yanıp sönme şeklinde bir uyarı vererek kullanıcıyı uyarmasını istiyorum. Çünkü bir tahsildar 1700 tl tahsil ettiği anda bu miktarı bankaya yatırması gerekiyor. Bende bunun için böyle bir estetik yapmak istedim Img-grin
"giriş_frm" adlı formda; diğer formların açık olup olmadığı kod ile kontrol edilerek Dlookup , alt form, listbox vs. ile yapılabilir.

Ancak bundan önce sizin çözmeniz gereken şeyler görüyorum.
* Öncelikle tahsildar isimlerini sorgulara yazmak doğru değil, yarın bir tahsildar gidip, başkası geldiğinde ne yapacaksınız?
* Ayrıca Yıl ismini de tabloların adına yazmışsınız (2011_tahsilat_tbl vs..), Yeni yılda ne yapacaksınız?
* Tabloda Makbuz Tarihi alanını Text (Metin) olarak belirtmişsiniz, bu kesinlikle doğru değil, Tarih olarak ayarlamalısınız.

Bunlara ilaveten aşağıdaki konudaki uyarılara da dikkat etmelisiniz.
<a href="https://accesstr.net/konu-yapilmamasi-gereken-olumcul-hatalar.html">Yapılmaması gereken ölümcül hatalar</a>
Sayfalar: 1 2 3